Het wordt nu snel winter op Lesbos. De situatie die al uitzichtloos was, wordt nog uitzichtlozer. Voor het vierde jaar moeten mensen in kamp Moria zien te overleven onder deze omstandigheden. Regen en kou maakt de mensen wanhopig en ziektes liggen op de loer onder deze slechte leefomstandigheden. Ruim 70% van de mensen komt uit Syrië, Irak en Afghanistan, de meest onveilige landen ter wereld. In plaats van een veilig Europa, treffen zij een overvol, onhygiënisch en onveilig kamp. Steun daarom de medische kliniek van Stichting Bootvluchteling met een gift of collecte!

Steun de medische kliniek

Voor 640 euro kan de medische kliniek in kamp Moria één dag open worden gehouden. Dat betekent medische zorg en medicijnen voor tachtig patiënten! Help stichting Bootvluchteling helpen! Hoeveel dagen, of dagdelen kan jouw gemeente voor zijn rekening nemen?

Maak een gift over of organiseer een collecte voor dit belangrijke werk op Moria. Als dat in december niet meer lukt, overweeg dan een collecte in januari of februari.

Materialen

Je kunt de poster die per post naar diverse kerken is gestuurd, ophangen in de hal van de kerk. Ook als je geen collecte houdt, is dat een mooie manier om het werk van de stichting onder de aandacht te brengen. Heb je geen poster ontvangen? Vraag dan de poster aan via de website.

Je kunt ook een PowerPoint-presentatie en een korte video laten zien. Deze zijn te vinden op www.bootvluchteling.nl/warmtevoorlesbos.