Leeggeviste oceanen, spijkerbroeken waar bloed aan kleeft, eenzame mensen bij jou in de straat en bergen giftig afval in Gods schepping… Wie het nieuws volgt, zou er somber van worden. Want wat kun je doen en waar moet je beginnen?

‘Ach mens’, zegt de Bijbelse profeet Micha, ‘je weet toch allang wat goed is, en wat God van je vraagt. Het is zo eenvoudig! Het is niets anders dan dit:

recht doen, trouw zijn en nederig Gods weg gaan.’

‘Precies!’ zegt Jezus een paar honderd jaar later. ‘Het gaat om het zoeken van mijn Koninkrijk en mijn gerechtigheid. Als je dat doet, hoef je je nergens meer zorgen om te maken.’

Recht doen

De Micha Cursus gaat over recht doen en het zoeken van gerechtigheid. Samen met anderen denk je na over jouw rol in deze wereld. Jouw aandeel in Gods Koninkrijk. Je gaat aan de slag met onderwerpen als:

  • zorgen voor mensen om je heen en voor de schepping
  • duurzaam en eerlijk handelen in deze wereld
  • jouw talenten en mogelijkheden om recht te zetten wat krom is

Speciale editie

Het Diaconaal Steunpunt, Missionair Steunpunt en Verre Naasten zijn partners van Micha Nederland. Samen willen we kerken inspireren en ondersteunen om diaconaal missionair actief te zijn in de samenleving. We verlangen ernaar dat kerken groeien in het delen van geloof, hoop en liefde, dichtbij en ver weg. De Micha Cursus is daarin een prachtig hulpmiddel.

Heb je zin om mee te doen? Je kunt gelijk aan de slag! Het mooiste is om het samen te doen. Bijvoorbeeld met jouw kerk, Bijbelkring of vriendengroep. Je kunt de Micha Cursus eenvoudig organiseren met behulp van een online instructie.

Bestel de Micha cursus voor je wijk, kring of bijbelstudiegroep. Het cursuboek kost €12,75 per exemplaar. Je betaalt geen verzendkosten.