Landelijke ontmoetingsdag Inlia

Mpho Tutu van Furth is op zaterdag 5 oktober aanstaande key note speaker in Amersfoort, op de landelijke ontmoetingsdag van INLIA (de interkerkelijke vluchtelingenorganisatie, waarbij ook onze kerk betrokken is). De dominee, auteur en dochter van Desmond Tutu woont tegenwoordig in Nederland.

Ze spreekt op de bijeenkomst over het omgaan met polarisatie. Hoe spreken we met elkaar over onderwerpen als vluchtelingen of racisme? Of vermijden we deze discussies, uit angst voor conflict? Als we het gesprek wél voeren; hoe voorkomen we dat het families, vriendenclubs of geloofsgemeenschappen splijt?

Ook zijn er diverse dialoogtafels over hetzelfde thema, om ervaringen te delen en elkaar de hand te reiken. Na de lunch staan diverse workshops op het programma. Hayarpi Tamrazyan, die bekend werd door het langdurige kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag, sluit de dag af.

De dag in de Emmaüskerk in Amersfoort is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 10 uur. Ga voor meer informatie over het programma en om je aan te melden naar de website van Inlia.

Over Inlia

INLIA staat voor: Internationaal Netwerk van Lokale Initiatieven met Asielzoekers. Stichting INLIA is opgericht:

  • om kerken te ondersteunen met onder meer advies en deskundigheidsbevordering,
  • om asielzoekers in nood juridisch of maatschappelijk te ondersteunen, hen te bemiddelen naar medische zorg of hen te helpen om een nieuw toekomstperspectief te realiseren (hier danwel in het eigen land of een derde land waar zij veilig heen kunnen).