BabyBullenBank

Twintig jaar Diaconaal Steunpunt is een mooi moment om stil te staan en vooruit te kijken. Dat doen we onder andere met deze uitgave. Stilstaan bij al het moois dat gebeurt in kerken. En vooruitkijken door dit moois te delen en daarmee andere kerken te inspireren.

Bij de BabyBullenBank in Den Haag kunnen moeders terecht die spullen (bullen) nodig hebben voor hun baby. Deze moeders hebben zelf niet de middelen om kleding, luiers, een bedje of een wandelwagen te kopen. Ondertussen zijn er mensen die op hun zolder gebruikte babyspullen hebben staan en ze niet meer nodig hebben. Door vraag en aanbod samen te brengen, kunnen moeders aan hun baby de zorg geven die het nodig heeft.

Het is belangrijk om de ingebrachte spullen én de vraag van mensen goed te coördineren. Door met officiële instanties te werken voorkom je misstanden. Je hebt een ruimte nodig waar de spullen naartoe gebracht en opgeslagen kunnen worden. De bereidwilligheid van mensen om babyspullen te geven is groot! Daarnaast heb je vrijwilligers nodig die de spullen kunnen sorteren en er complete pakketten van kunnen maken met voldoende rompertjes, luiers en andere babyspullen. Ook zijn er vrijwilligers nodig die de spullen naar de moeders kunnen brengen.

Meer informatie

http://stekdenhaag.nl/babybullenbank

 

(foto: Rogier Chang voor de Protestantse Diaconie Den Haag)