Er zijn diverse apps beschikbaar die jullie diaconale werk kunnen ondersteunen. Hieronder vind je een overzicht.

Vrijwilliger app

Het zoeken naar vrijwilligers en het organiseren van vrijwilligerswerk kost veel tijd en energie. Vaak zijn eventuele lijsten niet meer actueel of zijn er onvoldoende vrijwilligers ingeschreven. Met de Vrijwilliger app wordt veel aan de vrijwilligers zelf overgelaten. Zo kan de vrijwilliger zelf zijn of haar beschikbaarheid aangeven voor dagen en dagdelen. Je krijgt daarmee een altijd actueel overzicht van vrijwilligers die bijvoorbeeld op zaterdagmiddag beschikbaar zijn.

Ook kunnen vrijwilligers heel gemakkelijk en vrijblijvend bekijken waar mensen voor nodig zijn en wat er van ze verwacht wordt. Doordat vrijwilligers zich ook direct kunnen aanmelden wordt je vrijwilligersbestand groter en completer.

Als kers op de taart kun je de app ook gebruiken om nieuwtjes en aankondigingen te communiceren via de app. Bij een nieuwsbericht kunt u namelijk een alert/notificatie sturen waardoor al je vrijwilligers direct van dit nieuws op de hoogte zijn! Ook kunnen de vrijwilligers zelf nieuws insturen of successen delen m.b.t. vrijwilligerswerk.

Je kunt de app kostenloos en vrijblijvend 30 dagen gebruiken.

Website: www.vrijwilligerapp.nl

chrch

Chrch

Een gratis community app voor kerken, met een collectemogelijkheid.

Chrch is een veilig en besloten sociaal platform, speciaal gemaakt voor lokale kerken. Alles wat je vroeger zou printen in een gemeenteboekje en in de kerkbode, is geïntegreerd in deze app. Je hebt alles bij de hand in één app. De app zo in te richten dat hij helemaal bij jouw gemeente past. Je kunt de onderdelen kiezen die je wilt gebruiken en je eigen logo en kleuren instellen. Er is zelfs een mogelijkheid tot afgeschermde onderdelen, waar je dus alleen via een inlog bijkomt.

Collectefunctie

Via deze app kun je betalen aan de doelen waar die week voor wordt gecollecteerd. Dat gebeurt via een tegoed, zodat je niet voor elke betaling een Ideal-transactie met bijkomende transactiekosten hoeft te doen. Je kunt zelfs een overzicht van je giften downloaden voor je belastingaangifte.

CHRCH IN HET KORT

Een greep uit de mogelijkheden van chrch:

  • Leden kunnen elkaar beter leren kennen door het smoelenboek met persoonlijke profielen inclusief foto’s en introducties. Ook kan er gedeeld worden.
  • Kanalen kunnen ingezet worden om te communiceren met elkaar. Denk aan gebedspunten, familieberichten, reacties op een preek, geloofsvragen, inspirerende Youtube filmpjes of andere links, etc.
  • Via de app kun je eenvoudig en snel bijdragen aan de collectes . Via een tegoed dat je opwaardeert met iDeal, werkt dit snel en goedkoop. Contant geld wordt steeds schaarser en digitaal kun je meer geven omdat het belastingvoordeel oplevert.
  • Verder maakt chrch het communiceren van activiteiten en roosters eenvoudiger. In een persoonlijke agenda zie je wat voor taak je op welk moment hebt en krijg je daar desgewenst een reminder van.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op de website van chrch. Je kunt je daar ook aanmelden.

Givt

Geven met een collecte app

Via deze app kun je betalen aan de doelen waar die week voor wordt gecollecteerd. Je opent de app, selecteert het bedrag dat je wilt geven en beweegt je telefoon richting de collectezak. In de zak zit een zender. Je telefoon pikt het signaal daarvan op. Vervolgens wordt het gekozen bedrag opgeslagen en van je bankrekening afgeschreven en overgemaakt naar de kerk. Meerdere collectes in één dienst? Activeer tot drie collectes door op het plus-icoontje te drukken. Vul de bedragen per collectedoelen in. Wanneer je geeft aan de eerste collectezak die voorbij komt, worden alle giften meteen verstuurd. Je geeft dus met één beweging.

GIVT IN HET KORT

De mogelijkheden van Givt:

  • Op dit moment kun je tijdens de collectes gemakkelijk geld geven met je smartphone.
  • Je kunt aan maximaal drie collectes in één keer geven.
  • Je kunt als gebruiker in de app een overzicht zien van van al je giften.
  • Aan het einde van het jaar krijg je een overzicht van alle giften, wel zo gemakkelijk voor de belastingaangifte.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie vind je op de website van Givt. Je kunt je daar ook aanmelden.

SCIPIO

Scipio is een community app voor kerken.

Betrek meer leden – Leden zijn sneller op de hoogte van wat er speelt binnen de gemeente. Push-berichten met overdenkingen over de Preek van afgelopen zondag of gewoon een herinnering voor de kring van vanavond? Het kan allemaal met de Scipio App!

Collecte functie – Met de Scipio App kan iedereen snel en eenvoudig geven.

Een interactieve ledenlijst – Een belletje, mailtje of kaartje naar een gemeentelid? Alle ledengegevens direct bij de hand in de Scipio App!

De app komt het best tot zijn recht in combinatie met Scipio Online, het ledenadminstratiesysteem van de ontwikkelaar. Je kunt de app overigens ook prima gebruiken zonder deze koppeling, maar dan mis je een aantal functionaliteiten.

Website: hagru.nl

Tips en ervaringen

Heb je tips of ervaringen? Deel ze met ons zodat we ze kunnen toevoegen op deze pagina.