Bent je goed bereikbaar?

In het digitale tijdperk vindt steeds meer communicatie plaats via email. Ook het DS maakt veelvuldig gebruik van email. Om op de hoogte te blijven, is het belangrijk dat de contactgegevens van de diaconie up to date zijn. Het is praktisch, handig en verstandig om als diaconie een eigen email adres te hebben. Dat kan een eigen aangemaakt adres zijn, bijvoorbeeld een adres dat hoort bij de website van je gemeente. Je kunt ook een (gratis) gkv email adres aanvragen.

Eigen mailadres is goud waard

Komt de mail voor de diaconie binnen op je privé mailadres of heeft de diaconie een eigen mailadres? Inmiddels heeft een groot deel van de diaconieën de voordelen ontdekt van zo’n eigen emailadres voor de diaconie. Zo’n duidelijk herkenbaar mailadres is belangrijk én gemakkelijk. Stap daarom ook over en vraag een eigen mailadres aan voor de diaconie. Heeft je gemeente een eigen website? Vraag dan bij de websitebeheerder een mailadres aan (bijvoorbeeld diaconie@openpoort.nl). Je kunt ook een gkv.nl mailadres aanvragen zoals diaconie@steenwijkerland.gkv.nl. Kijk daarvoor op www.gkv.nl > hosting of neem contact op met het Diaconaal Steunpunt.

Voordelen van een eigen mailadres

duidelijk herkenbaar en betrouwbaar, iedereen weet dat het om de diaconie gaat
goed te scheiden van je privé mail, belangrijk i.v.m. privacy van de diaconiemail
snel toe te voegen aan je eigen mailprogramma
makkelijk en snel overdraagbaar aan je opvolger. Je hoeft alleen de account gegevens door te geven.
minder werk, bij wijziging van secretaris hoef je niemand te informeren over een nieuw
mailadres voor de diaconie
zorgvuldig, want bij wijziging van secretaris blijft de mail voor de diaconie op het juiste
adres binnenkomen

 

Een doorstuuradres

Sommige diaconieën maken gebruik van een zogenaamd doorstuur gkv emailadres. Zo’n doorstuur adres is dan gekoppeld aan een privé mailadres. Zo kan het adres diaconie@steenwijkerland.gkv.nl bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan martin.deboer@gmail.com. Mail die dan binnenkomt op diaconie@steenwijkerland.gkv.nl wordt direct doorgestuurd naar het gekoppelde privé adres martin.deboer@gmail.com. Hoewel al een stuk beter, is dit nog geen ideale oplossing.

Voor- en nadelen van een doorstuuradres:

 duidelijk herkenbaar voor iedereen lastiger te scheiden van privé mail
 je hoeft niemand te informeren over een nieuwe mailadres  minder eenvoudig overdraagbaar aan een opvolger, omdat het doorstuur adres moet worden gewijzigd
 je hoeft niets aan je mailprogramma toe te voegen  minder zorgvuldig, want pas na wijziging komt mail op het nieuwe adres binnen

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van een eigen mailadres? Of wil je een eigen mailadres aanvragen? Neem dan gerust contact op met het Diaconaal Steunpunt voor informatie.