Dankdag 2015: danken en delen in overvloed

Dankdag: traditioneel een moment in het jaar om extra stil te staan bij alles wat God geeft. Vanuit wat wij hebben ontvangen, mogen we delen en zo kunnen we helpen bij het voortzetten en versterken van bestaande diaconale activiteiten ver weg of dicht(er)bij. Elk jaar worden daarom een aantal concrete doelen voorgesteld voor de dankdagcollecte.

dankdag

Kenia dankt

De verre naasten / www.deverrenaasten.nl

De African  Reformed Church of East Africa (RCEA) heeft één groot verlangen: Als liefdevolle kerk van Christus zichtbaar zijn in de omgeving, volop delend in die liefde. Daarvoor zijn in de kerk zelf geschikte mensen nodig; mensen die er op uit willen én mensen die leiding willen geven. Voor opleiding van hun kerkplanters en kerkleiders heeft de RCEA een eigen Bijbelschool. Ook is de RCEA volop diaconaal actief om zowel de stammenconflicten als de voedselproblemen in de regio aan te pakken. Dit moet bijdragen aan meer voedselzekerheid én vrede in de regio.

Gezondheidsprogramma’s

Trans World Radio / www.transworldradio.nl

Veel mensen in Afrika beschikken over een radio. Voor hen is dit dé manier om aan informatie te komen. Daarom zendt TWR dagelijks programma’s uit over hoe gezond te leven, ziektes te voorkomen en welke mogelijkheden er zijn voor behandeling. Hierdoor weten mensen wat ze zelf kunnen doen en krijgen ze weer uitzicht. Tussen de programma’s door klinkt de Bijbelse boodschap van Hoop, het Evangelie van Jezus Christus, als een hemels medicijn voor het hart.

Het Transithuis

Inlia / www.inlia.nl

Het Transithuis helpt vreemdelingen te werken aan hun toekomstperspectief. Het gaat om mensen die niet legaal in Nederland kunnen blijven. Zonder Transithuis belanden ze in vreemdelingenbewaring of de illegaliteit.

Het team van het project brengt samen met de deelnemers in kaart welke belemmeringen er zijn om een toekomst op te kunnen bouwen in hun land van herkomst of elders. De mensen gaan vervolgens, gestimuleerd en gesteund door het projectteam, zelf aan de slag om veilige en duurzame hervestiging te realiseren.

Deze aanpak werkt! Steun voor het Transithuis is steun voor een nieuwe toekomst van mensen.

NOODHULP

Er zijn op dit moment diverse plekken waar noodhulp heel hard nodig is. Met de dankdag collecte kun je daar heel concreet en gericht aan bijdragen.

 

Meer informatie, artikelen voor het kerkblad en powerpoints voor de collecte vind je hier.